Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ευτυχισμένο το νέο “έπος” (βλ. 2013)


DSCN0893

Έπος: λογοτεχνικό είδος, του οποίου τα κύρια χαρακτηριστικά είναι το μεγάλο μέγεθος, ο έμμετρος λόγος και ορισμένα εξειδικευμένα εκφραστικά μέσα. Τα έπη κατά κύριο λόγο περιγράφουν θρυλικές πράξεις και ήρωες του παρελθόντος, συχνά δε το θέμα τους είναι μυθολογικό. Ο συγγραφέας συχνά δεν είναι γνωστός και εικάζεται ότι κάποια έπη έχουν γραφτεί συλλογικά, από την παράδοση κι όχι από έναν άνθρωπο.

Αυτή τη φορά θα προτιμήσω να αφήσω “εκτός” τις γιορτινές περικοκλάδες και τα χαρούμενα “πρέπει” των ημερών. Κρατώ (από αδυναμία, με την καλή πάντα έννοια) την απαραίτητη χειμερινή σκηνοθεσία της φωτογραφίας, παίρνω βαθιά ανάσα και κάνω απογραφή για να ανοίξω εκ νέου λογαριασμούς του είναι και του φαίνεσθε.

  • Τα “δύσκολα” του παρελθόντος μας τα θυμόμαστε περισσότερο από τον τρόπο που αποφασίσαμε να τα αντιμετωπίσουμε, παρά από αυτή καθεαυτή τη δυσκολία τους, χωρίς διάθεση υποβάθμισης τους. Άρα, μπορούμε, έως ορισμένου σημείου, να καθορίσουμε το βαθμό δυσκολίας της ζωής μας με τη δυνατότητα και το κόστος των επιλογών μας.

Ας “γράψουμε” το 2013 με μέτρο παραγωγικό για όλους, με λόγο απλό προς όλους, με διάθεση θετική και ανθρωποκεντρική για να το θυμόμαστε ως το έτος που “το καταφέραμε και δεν θα μας κατάφερε”.

Καλή, πολύ καλή, χρονιά σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου